JOCURILE FICEP-FISEC 2019

User Rating: 0 (0 votes)

In perioada 15-21 Iulie 2019, Asociatia Clubul Sportiv Roman, va organiza Jocurile FICEP-FISEC in Bucuresti. Aceste jocuri, reprezinta o mini-olimpiada a elevilor din liceele catolice din intreaga lume. Pana in momentul de fata, au confirmat participarea, delegatii din 14 tari si anume: Austria, Belgia, Brazilia, Cehia, Franta, Germania, Irlanda, Malta, Marea Britanie, Olanda, Portugalia, Spania, Romania si Ungaria. Mai este posibil sa participe elevi din Italia, India si Palestina, care au participat la editia de anul trecut dar inca n-au confirmat pentru anul acesta. Se vor organiza competitii la urmatoarele discipline:

  1. Atletism (Masculin si Feminin)
  2. Fotbal (Masculin)
  3. Futsal (Masculin)
  4. Tenis de masa (Masculin si Feminin)
  5. Gimnastica artistica (Masculin si Feminin)
  6. Inot (Masculin si Feminin)
  7. Basket (Masculin si Feminin)
  8. Volei (Masculin si Feminin)
  9. Handbal (Masculin)

Se pot inscrie in competitie, elevii nascuti in anii 2002, 2003 si 2004. Participantii, nu trebuie sa fie neaparat elevi ai unui liceu catolic, ci pot fi elevi din orice dieceza sau eparhie din Romania, astfel ca se pot face echipe reprezentative ale diecezelor(eparhiilor) din tara, numai ca aceste echipe, trebuie sa fie insotite de un adult pe parcursul intrecerilor.

Cazarea se va face in Complexul Arcca Vitan in camere cu 2, 3 sau 4 paturi. Pe parcursul competitiei, fiecare delegatie, va vizita Palatul Parlamentului din Bucuresti. De asemenea, in fiecare seara, se va organiza un program cultural, la locul de cazare. Pe langa acestea se va organiza un Forum de tineret, cu reprezentanti din toate tarile participante, care vor discuta pe tema: Sport si Sustenabilitate, avand ca punct de plecare, enciclica ” Laudato si” a Sfantului Parinte papa Francisc. Un alt punct interesant din cadrul acestor jocuri este si Bazaarul, in care copii vor vinde produse aduse din tarile lor, iar banii stransi din aceasta activitate, vor fi donati unei Asociatii de Caritate din Romania.

Toate detaliile acestei competitii, vor fi puse pe site-ul www.ffgames2019.com

FOTBAL&FOTBAL