Pastoratia Sportiva

Prezenta si rolul consilierului eclezial in structura CSR

Grazie alla sua funzione principale, è molto più sicuro di altre alternative non approvate Perché La Viagra non consente ai livelli di serotonina di rimanere alti, le ondate del sangue o iperemia. Al fine di un miglioramento ottimale del proprio stato di salute, gli uomini dicono che il Tadalafil li aiuta a migliorare l’autostima e la fiducia in se stessi.


La toate nivelele asociatiei, exista un consilier eclezial, numit de autoritatea bisericeasca competenta, cu rolul de a contribui la realizarea scopului educativ si spiritual al CSR .

Responsabilitatea sa pastorala, este stabilita in stransa legatura cu episcopul bisericii diecezane care il numeste si cu alte organisme pastorale ce activeaza in dieceza respectiva.

Consilierul eclezial national, colaboreaza in principal cu:

1. Conferinta Episcopala Romana

2. Consiliul Pontifical pentru Laici, sectiunea Biserica si Sportul

3. Alte asociatii sau miscari nationale ce au finalitate sportiva sau educativa.

Mesajul Sfantului Parinte

VATICAN CITY, NOV. 9, 2009 (Zenit.org).-

Sfantul Parinte Benedict al XVI-lea si-a exprimat sprijinul pentru programele sportive, subliniind rolul activitatii atletice si competitive, in formarea fiecarei persoane.

Papa, a trimis un mesaj participantilor la seminarul cu tema “ Sport, Educatie si Credinta: pentru o noua etapa in Miscarea Sportiva Catolica “ ce a avut loc la Roma in perioada 06-07.11.2009,

Acest mesaj a fos trimis Cardinalului Stanislaw Rylko, presedintele Consiliului Pontifical pentru Laici. Sectiunea Biserica si Sportul din acest dicaster, a organizat acest eveniment.

Pontiful a afirmat ca: “ Sportul are un potential educational notabil mai ales in randul tinerilor si din acest motiv este de mare importanta nu numai in folosirea timpului liber, dar si in formarea unei persoane “

“Prin activitatile sportive” a mai spus el,  “comunitatea eclesiala contribuie la formarea tinerilor, oferind un mediu propice pentru dezvoltarea lor umana si spirituala”

Sfantul Parinte a continuat, “ De fapt, cand sunt directionate catre  dezvoltarea integrala a persoanei umane si sunt dirijate de persoane competente, initiativele sportive se dovedesc ocazii favorabile in care preotii, persoanele consacrate si laicii, pot deveni intr-adevar educatori si profesori ai vietii tinerilor” El a remarcat “ nevoia urgenta de a educa tinerele generatii” si astfel a subliniat necesitatea suportului continuu al Bisericii pentru activitatile sportive in randul tinerilor.
“Biserica, apreciaza total activitatea competitiva in aspectele ei pozitive ca de exemplu capacitatea de a stimula competitivitatea, curajul si tenacitatea in urmarirea obiectivelor.”
El a observat nevoia de a evita orice tendinta care modifica natura sportului. “Intr-o actiune formativa coordonata, leaderii catolici, tehnicienii si operatorii, trebuie sa fie considerati ca indrumatori experimentati ai adolescentilor, ajutandu-i sa-si dezvolte propriile posibilitati competitive, fara a neglija calitatile umane si virtutile crestine ce alcatuiesc o persoana umana complet matura.”

Sfintia Sa a incheiat evidentiind oportunitatile numeroase pe care sportul le ofera pentru pastoratia tineretului.


FOTBAL&FOTBAL