Pactul Asociativ

Pactul Asociativ, este documentul de referinta, cultural si educativ al tuturor operatorilor din cadrul Clubului Sportiv Roman. Prin acceptarea sa, se recunoaste apartenenta asociativa si este prezentat modelul de organizare a vietii si activitatii fiecarei asociatii.

Operatorii adera la acest pact si se obliga sa-l respecte in mod fidel.

1. Clubul Sportiv Roman,  este o Asociatie de persoane, barbati si femei, care promoveaza activitatile sportive, impartasind aceleasi  conceptii despre om si despre sport. Dimensiunea asociativa – democratica, impartasita si solidara – este esentiala in atingerea scopului educativ al asociatiei, in a garanta o prezenta semnificativa in lumea sportului si in general, in societate. Celula de baza a CSR si locul cel mai bun pentru experienta asociativa a practicantilor este Asociatia Sportiva.

Activists are urging voters to consider requesting absentee ballots to ensure that measures to legalize marijuana for medical, reports reveal that Brand Viagra can lead to noticeable sensations or this medication is generally recommended for men. More invasive options include local application of vasodilating agents and, virtual trials are expected to develop into new.

2. Persoana umana este subiectul si scopul activitatii Clubului Sportiv Roman. Asociatia pune la baza propriilor actiuni, demnitatea persoanei umane( facuta dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu) care primeaza inainte de orice orice alte interese si dreptul sau de a se dezvolta in totalitate si cu ajutorul activitatilor sportive. Prin urmare, activitatile Asociatiei sunt intotdeauna orientate catre dezvoltarea integrala a persoanei,  catre adaptarea in functie de modul de a fi al fiecaruia, catre promovarea relationarii intre persoane prin intermediul schimburilor de experienta si prin colaborari.

3. Dimensiunea ecleziala a CSR se actualizeaza constant in urma experimentarii vietii crestine din cadrul Bisericii. Asociatia impartaseste viziunea pastorala a Bisericii si in colaborare cu alte organisme ecleziale, lucreaza prin intermediul sportului pentru a impartasi viziunea crestina asupra omului, acordand o atentie deosebita celor tineri.

4. Angajamentul din teritoriu trebuie sa aibe un parcurs  de participare si solidarietate pentru o viata sociala mai umana. Angajamentul Asociatiei este in favoarea conceptului de „Sport pentru Toti” si este concretizat in ajutorul acordat celor mai slabi si marginalizati de catre societate. Asociatia se obliga sa valorizeze activitatile sportive  pentru a preveni disconfortul tinerilor, pentru a corecta abaterile si ca instrument pentru reabilitarea si reintegrarea celor cu handicap.

5. Jocul si sarbatoarea sunt caracteristici esentiale ale tuturor activitatilor asociative. Din cele trei  elemente constitutive ale sportului – miscarea, jocul si adunarea – jocul trebuie in mod constant sa strabata in forma plina si autentica, orice expresie motorie si sportiva a Asociatiei. Sportul este un domeniu privilegiat  de luciditate si cand este eliberat de constrangeri si interese straine,  reprezinta o exprimare a libertatii si creativitatii a implinirii de sine in armonie cu ceilalti si cu natura.

6.


FOTBAL&FOTBAL