Impresii de la Ficep Camp – Italia 2013

User Rating: 0 (0 votes)

In perioada 02.08-11.08.2013, o mica delegatie din Romania a participat la a 38 a editie a Ficep Camp, organizata in statiunea montana Pianni di Luzza, Udine – Italia.

Aceasta delegatie a fost formata din trei eleve ale Colegiului Romano – Catolic Sfantul Iosif  Bucuresti, insotite de presedintele CSR, Claudiu Roznovszky. Anul acesta, tabara a fost organizata  in principal de Sportunion Austria, sub coordonarea Romanei Frank, secretar al biroului Ficep din Viena si cu sprijinul responsabililor delegatiilor din Franta si Germania, care s-au ocupat de programul artistic si de programul de seara. Au fost peste 100 de participanti din 7 tari membre: Austria, Belgia, Cehia, Elvetia, Franta, Germania si Romania. Programul delegatiei noastre a inceput cu vizitarea orasului Viena, profitand de ospitatalitatea Sportunion Austria care ne-a gazduit pentru o zi inainte de inceperea taberei si inca una dupa terminarea ei. A urmat apoi drumul catre Kotschach – Mauthen, un orasel din Austria in care s-au reunit delegatiile din trei tari participante(Austria, Cehia si Romania) si transferul cu autocarul catre Pianni di Luzza.

Programul taberei, a dat posibilitatea participantilor de a alege intre diverse sporturi: handbal, orientare sportiva, canoe, inot, parkour-freerunning, football flag, slacklining, freesbee. De asemenea, programul de seara a dat posibilitatea unor activitati specifice fiecarei tari(jocuri, cantece, dansuri) a stimulat creativitatea participantilor prin organizarea unui Fashion Show, in care fiecare tara a prezentat anumite modele de imbracaminte, construite numai din saci de gunoi si a prilejuit si momente spirituale (meditatie organizata in fiecare seara de cate o delegatie diferita si Sfanta Liturghie). Nu au lipsit nici drumetiile, in una din zile fiind organizata o excursie la Venetia in timpul careia  participantii au fost impartiti in grupuri mici si au participat la un fel de city rally, fiecare grup avand de raspuns la cateva intrebari legate de anumite obiective turistice din Venetia sau de anumite obiceiuri locale. In ultima zi a taberei, a fost programata o excursie pe munte insa din cauza ploii traseul a fost redus considerabil pentru a ne putea intoarce in siguranta la cazare.

Tabara s-a incheiat cu o scurta prezentare a locatiei in care se va desfasura urmatoarea editie a taberei FICEP(a 39 a), in perioada 04-10.08.2014 si anume orasul Hachen din Germania(aflat langa Dortmund),  apoi cu muzica si dans. Participantii s-au despartit cu greu, ar mai fi stat cu totii inca o saptamana impreuna insa au promis solemn cu  totii ca vor veni si la anul in tabara organizata in Germania.

Poze din aceasta tabara, gasiti pe pagina noastra de FACEBOOK in albumul FICEP CAMP – ITALIA 2013


Salutari sportive de la participantii din Romania: Alexandra, Georgia, Georgiana si Claudiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

FOTBAL&FOTBAL