Calatorie in lumea Sasilor Transilvaneni

User Rating: 0 (0 votes)

Asociatia Clubul Sportiv Roman, organizeaza un periplu cultural in lumea sasilor transilvaneni. Satele transilvane cu biserici fortificate(construite de comunitatile sasesti in perioada in care erau de confesiune catolica dar modificate ulterior conform preceptelor evanghelice) oferă o imagine plină de viață a peisajului cultural din sudul Transilvaniei. Aceste sate sunt caracterizate de un sistem specific de cultivare al terenului, un model de așezare și organizare a gospodăriilor țărănești, păstrate încă din Evul Mediu. Localitățile sunt dominate de bisericile lor fortificate, care ilustrează perioadele clădirii din secolul al XIII-lea și până în secolul al XVI-lea. Bisericile fortificate sunt un fenomen unic şi foarte interesant. Ele pot fi găsite doar în câteva locuri din Europa, iar în Transilvania existau mai mult de 300 de biserici săseşti fortificate care au jucat atât un rol religios cât și un rol militar pentru mai mult de cinci secole. În număr de aproximativ 150 de edificii la începutul secolului XXI, bisericile fortificate transilvane formeaza unul dintre cele mai dense sisteme de fortificații medievale bine păstrate de pe continentul european.

Se vor vizita in principal Bisericile Sasesti Fortificate(unele din ele aflate pe lista UNESCO) din localitatile: Prejmer, Viscri, Biertan, Richis, Malancrav, si Sibiu. Bineinteles, nu vom rata unica cetate medievala inca locuita din Europa si anume Sighisoara, unde vom avea si cazarea. Perioada de organizare a acestei excursii este week-end-ul 20-21 Aprilie 2013, pe traseul urmator:

1. Sambata 20.04.2013, plecare din Bucuresti, ora 08:00 din parcarea de la Ateneul Roman pe traseul Brasov, Prejmer, Viscri, Sighisoara(cazare)

2. Duminica 21.04.2013, plecare din Sighisoara la ora 09:00 pe traseul Malancrav, Biertan, Richis, Sibiu, parcarea de la Ateneul Roman, Bucuresti.

Costul excursiei este de 175 de ron si include transportul si cazarea(cu mic dejun) o noapte in Sighisoara. Pe intreg traseul, fiecare persoana isi va asigura hrana.

Nu sunt incluse intrarile la Bisericile fortificate(care sunt intre 4 si 8 lei de persoana/locatie)

Detalii si inscrieri la  Claudiu Roznovszky, telefon 0724.376.455, mail: roznovszky@yahoo.com

Inscrierile se fac pana la data de 15.03.2013. Pana la aceasta data,  se poate face plata integral sau 50% urmand ca restul de 50% sa se achite pana in data de 10.04.2013.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

FOTBAL&FOTBAL