Maratonul Sacru 2017

User Rating: 0 (0 votes)

Sambata 10.06.2017, am participat la editia a II a a Maratonului Sacru, desfasurat in imprejurimile sanctuarului marian de la Sumuleu Ciuc.
A fost prima mea participare, pentru ca abia acum am aflat de aceasta initiativa, insa mi-a placut foarte mult aceasta idee de activitate sportivo-religioasa.
In ciuda numelui, acest maraton nu este un concurs, ci propune participantilor cateva trasee, ce pot fi parcurse la pas, in alergare sau pe bicicleta.
La fiecare punct de verificare, organizatorii propun participantilor cate un citat inspirat din operele diverelor personalitati crestine, la care sa mediteze pana la urmatorul punct de verificare.
Traseul ales de mine, a fost cel de 54 de km, denumit Traseul Sf Laszlo, astfel ca am avut timp suficient sa meditez la citatele propuse de organizatori.

Detaliile traseului parcurs de mine se gasesc aici: https://www.strava.com/activities/1029446410…
Acest maraton se desfasoara pe trasee marcate, ce fac parte din Via Mariae(www.mariaut.ro), un traseu de pelerinaj marian, care se intinde de la Mariazell(in Austria) pana la Sumuleu Ciuc. Aceasta initiativa, reprezinta un adevarat El Camino al Europei Centrale si de Est. Traseele din judetul Harghita sunt solicitante, dar ofera peisaje foarte frumoase si multe locatii de vizitat.
Pentru mine, acesta este un maraton de suflet, pentru suflet. Sper ca la urmatoarea editie, sa mi se alature mai multi participanti din Arhidieceza de Bucuresti.
Mai multe detalii despre maraton, gasiti pe site-ul www.szakralismaraton.ro

Fotografii gasiti pe pagina noastra de Facebook: https://www.facebook.com/pg/Clubul-Sportiv-Roman-1395281147388043/photos/?tab=album&album_id=1873302732919213

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

FOTBAL&FOTBAL