Despre CSR

Asociatia „CLUBUL SPORTIV ROMAN”, este o organizatie fara scop patrimonial si se constituie în mod voluntar de catre membrii fondatori pe baza liberului consimtamânt.
Scopul Asociatiei este de a promova miscarea sportiva pentru tineret, care traieste experienta sportului ca si moment de educatie, de maturitate umana si de implicare sociala, avand la baza valorile crestine despre om si realitate. In acest mod, tinerii sau adultii vor practica sportul ca o parte componenta a activitatilor culturale, de formare si de petrecere a timpului liber in asa fel incat sa obtina rezultate nu doar in plan fizic ci si in plan educational, moral, spiritual. Asociatia va face demersuri pentru descoperirea, pregatirea si indrumarea sportiva si educationala a tinerilor, va organiza evenimente si competitii in vederea dezvoltarii activitatilor sportive si culturale, descoperirea si îndrumarea sportiva a tinerilor respectand regulamentele si instructiunile Agentiei Nationale pentru Sport si ale Federatiilor de specialitate.
CLUBUL SPORTIV ROMAN nu este un club confesional, este apolitic si se doreste a fi, prin obiective si prin activitatile desfasurate, un instrument de promovare a socializarii intre oameni de orice varsta, pentru ca impreuna si prin intermediul practicilor sportive de baza, toti sa experimenteze si sa dezvolte valori morale cum ar fi comunicarea, solidaritatea si prietenia, indiferent de varsta, religie sau etnie.
Asociatia, promoveaza sportul de baza in contextul intregii miscari sportive din Romania. Astfel , este in stransa legatura cu Comitetul Olimpic Roman si cu federatiile nationale cu care are raporturi de stransa colaborare.
Asociatia va desfasura activitati in oricare dintre ramurile sportive, in functie de aptitudinile sportivilor.

Obiective
Pentru aceasta Asociatia îsi propune în principal :
a) sa asigure baze sportive de antrenament necesare formarii si perfectionarii membrilor sai .
b) reprezinta si promoveaza interesele membrilor sai prin organizarea de activitati sportive si culturale, concursuri si ��ntâlniri sportive si de masa, respectând toate regulamentele si instructiunile federatiilor de specialitate ale disciplinelor sportive ce reprezinta ramurile de sport ale Asociatiei , cu caracter local, national sau international si participarea la manifestãri similare pe baza invitatiilor lansate de organizatii si institutii din tarã si strãinãtate;
c) initiaza si educa membrii asociatiei în spiritul dragostei fata de sport si prieteniei între oameni ca metoda de dezvoltare personala si educatie non-formala a tinerilor si a altor categorii de vârsta, pentru integrarea sociala si profesionala.
d) promoveaza afilierea la organizatiile nationale de specialitate si colaborarea cu alte organizatii sportive, de tineret, ecologice si culturale, pe baza unor protocoale semnate în acest sens.
e) asigura o pregatire specifica de calitate sportivilor afiliati asociatiei
f) organizeaza manifestãri sportive
g) acorda burse si sustinere financiarã a unor categorii de persoane cu preocupari si rezultate in domeniul educatiei fizice si a sportului si care si-au adus considerabil aportul la atingerea scopului asociatiei, in limita posibilitatilor financiare ale asociatiei;
h) colaboreaza cu mass-media si mediatizeaza preocupãrile, rezultatele obtinute de asociatie.
i) desfasoara orice alte activitati în realizarea scopului asociatiei, activitati care nu sunt date prin lege exclusiv în competenta altor organizatii.
j) organizeaza cursuri de formare pentru conducatori de societati sportive, instructori sportivi, arbitrii, judecatori de competitive si alte tipuri de operatori sportive.


1 Comment

  1. keke  /  decembrie 12, 2009, 5:34 pm

    ce faceti

Comments are now closed on this post.

FOTBAL&FOTBAL